algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.88°

Els veïns disposaran d'aigua potable de la xarxa pública abans de l'estiu

L'Ajuntament i el Govern balear canalitzaran fins al poble el cabal del pou del Rafal

Els veïns de Maria de la Salut disposaran a partir del proper estiu, de subministrament públic d'aigua potable després de més d'un any de no poder beure de l'aixeta per l'existència d'un excés de nitrats. Això serà possible gràcies a l'acord al qual han arribat l'Ajuntament i el Govern balear per constituir un consorci que s'encarregarà d'envestir de forma immediata una actuació d'urgència per garantir el cabal necessari per al consum humà. El finançament d'aquestes inversions anirà a mitges entre ambdues institucions.

La solució més viable per donar aigua en condicions al poble passaria per llogar o adquirir el pou privat ubicat al Rafal. Totes les proves tècniques fetes fins al moment així ho recomanen ja que l'aigua es troba a només 24 metres de profunditat i la capacitat de cabal del pou, xifrada en 60.000 litres per hora, és més que suficient. Per poder donar aigua a la xarxa pública s'hauria d'instal·lar una bomba potent i construir unes canonades per cobrir els 2 quilòmetres que el separen del nucli urbà. La inversió a realitzar podria voltar els 15 milions de pessetes. Els tècnics creuen que amb el cabal d'aquest pou i amb el que ja proporciona el municipal de Roqueta, que oscil·la entre els 10 i els 20.000 litres per hora bastarà per cobrir la demanda de la població que, a l'època estival es dispara fins a puntes de 30.000 litres/h. A més, el nou pou permetrà rebaixar la sobreexplotació que pateix el de Roqueta de forma que pugui recuperar-se millor.

D'aquesta manera s'ha descartat la possibilitat de perforar un nou pou ja de titularitat municipal a Montblanc ja que la llunyania d'aquest obligava a fer unes grans i llargues canonades amb un cost proper als 100 milions de pessetes. Durant el darrer any, la impossibilitat de cobrir tota la demanda del poble amb aigua potable a causa del poc cabal del pou de Roqueta havia obligat a comprar a diferents pous privats líquid no apte per al consum humà i a prendre mesures restrictives, sobretot durant l'estiu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.