algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

El PSM proposa que la UE financi nous estudis universitaris a les Illes

Per evitar les despeses dels alumnes de regions insulars que han de marxar fora

El Partit Socialista de Mallorca (PSM) presentà ahir el seu programa per a les eleccions europees del 13 de juny, que se celebraran de manera conjunta amb les municipals i autonòmiques.

El PSM es presenta amb una llista compartida amb Convergència Democràtica de Catalunya i el Bloc Nacionalista Valencià. El primer representant del partit nacionalista mallorquí és Miquel Àngel Mas, situat en el número 6 de la candidatura.

Un dels punts cridaners del programa electoral del PSM, entre altres iniciatives referides a compensar els desequilibris causats per la insularitat, és la proposta de creació d'un programa, que s'anomenaria Ramon Llull, per a estudis universitaris a les illes europees. Mas, acompanyat del secretari general del PSM, Mateu Morro, explicà que «els joves de les Illes, molt sovint, es veuen en la impossibilitat d'efectuar determinats estudis universitaris que no existeixen en els centres de la seva terra. En aquest sentit, no poden realitzar aquests estudis o les seves famílies han d'assumir un sobreesforç econòmic familiar molt considerable (viatges, arrendaments, etc.)».

El representant del PSM proposa que el programa europeu específic Ramon Llull estableixi «la concessió d'importants beques per tal de minvar els efectes de l'aïllament i, d'altra banda, la concessió de partides pressupostàries per poder crear i mantenir infraestructures universitàries (bàsicament, facultats i laboratoris) de difícil manteniment a les Illes».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.