nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Reduir «la manca de transparència i control de les ETT», objectiu sindical

Els representants dels obrers exigeixen «ETT especialitzades en treballs qualificats»

La central sindical CCOO denuncia «la manca de control i transparència» a les Balears», ja que el conveni de les empreses temporals de treball (ETT) està establert «sota mínims» i es pacta «de manera individualitzada», la qual cosa dóna lloc «a un major frau». A més, exigeixen que «s'especialitzin en treballs qualificats» i que el salari base de refència sigui «el de l'empresa contractant».

Quant en aquest tema, els treballadors eventuals d'Adecco protesten perquè aquesta ETT d'àmbit estatal no «ens vol pagar el plus de festivitat, que està recollit en el nostre contracte, però que es neguen a fer efectiu, ja que segons Adecco no hi tenim dret». Els treballadors destaquen que cada mes deixen de percebre «unes 18.000 pessetes, ja que l'hora del festiu es paga a 575 pessetes».

A l'arxipèlag balear operen 20 ETT, de les quals 5 són empreses locals, mentre que la resta d'entitats són d'àmbit estatal. En un període de tres anys, els contractes formalitzats per les ETT a les Illes s'ha incrementat per sis, ja que l'any 1995 varen suposar 4.662, mentre que l'any passat varen arribar a 29.321.

Les ETT d'àmbit estatal tenen l'opció de registrar els contractes que efectuen allà on desenvolupen la seva tasca o a Madrid, a la Direcció General de Treball.

Aquest fet diferenciador no és acceptat per CCOO, perquè «sempre els presenten a Madrid, fet que suposa escapar del control directe de les institucions insulars i, per tant, no se sap si han comès qualque tipus de frau». A més, «el Govern balear desconeix el nombre absolut de contractes formalitzats per les ETT i no té capacitat d'inspecció».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.