cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

Sampol i Pujol reclamen la gestió dels aeroports i més sobirania fiscal i financera

El candidat del PSM a la presidència del Govern balear, Pere Sampol, i el president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, coincidiren ahir, en una reunió mantinguda en el mateix Palau de la Generalitat, a Barcelona, a reclamar més sobirania fiscal i financera, i la gestió dels aeroports de les dues comunitats autònomes abans que no siguin privatitzats.

A més de reivindicar més sobirania fiscal i financera, els dos dirigents nacionalistes també reclamaren un augment dels recursos que retorna l'Estat amb l'objectiu d'anar-los assimilant als que disposen les comunitats de règim foral.

Segons explicà Pere Sampol en acabar la reunió, els percentatges de cada impost que haurien de correspondre a la Generalitat catalana i a la comunitat autònoma balear són els següents: un 60% de l'IRPF, un 50% de l'Impost de Societats, un 50% de l'IVA, el 100% dels imposts especials, el 100% de l'Impost de Matriculació de Vehicles i el 100% dels tributs cedits.

Sampol indicà que «l'autonomia financera preveurà que el pacte fiscal ha de dotar les nostres institucions de capacitat per poder modificar alguns aspectes dels tributs». El dirigent del PSM afirmà que aquest procés s'ha de realitzar a través del traspàs de l'Agència Tributària.

Finalment, Pujol i Sampol reclamaren la transferència de la gestió aeroportuària, prèvia a la anunciada privatització d'Aena.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.