algo de nubes
  • Màx: 18.78°
  • Mín: 13.93°
18°

L'Agència Tributària obté 3.000 milions a les inspeccions del primer trimestre

En tres messos s'han obert 1.241 actes que han afectat 378 contribuents de les Illes

L'Agència Tributària ha obert 1.241 actes d'inspecció durant el primer trimestre del 1999. Aquests expedients han afectat 378 contribuents de les Illes i s'han traduït en uns ingresos de 3.006 milions de pessetes.

L'activitat inspectora d'Hisenda encara segueix els mateixos paràmetres quantitatius que l'any 1998, en què va realitzar 5.192 actes a 1.376 contribuents que varen significar uns ingressos complementaris de 9.925 milions de pessetes.

Segons anuncià el delegat a les Balears de l'Agència Tributària, Antoni Miralles, aquest mes de maig està prevista la incorporació de tres inspectors i 19 subinspectors, el que implicarà un reforç per a aquest departament i un augment de les inspeccions. Aquests 22 nous professionals suposen un increment d'efectius del 30% en relació a la plantilla actual.

Els camps d'actuació prioritaris per a Hisenda són els sectors de la construcció, immobiliàries, professionals lliberals i residents estrangers, especialment els alemanys. També un altre objectiu de les tasques inspectores ha estat els vehicles de lloguer a l'Illa després de detectar-se actuacions de determinades empreses alemanyes dins aquest sector.

La imminent entrada en vigor de l'euro està accelerant les operacions de «blanqueig» de doblers opacs a tots aquests sectors, el que obliga a l'Agència Tributària a seguir molt de prop algunes operacions, especialment a les quals el volum de les quantitats econòmiques sigui elevat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.