algo de nubes
  • Màx: 16.59°
  • Mín: 7.61°
16°

Una aula d'estimulació amplia els serveis del centre Joan XXIII

Els discapacitats psíquics i físics més greus en seran els més beneficiats

Les persones amb greus discapacitats físiques i psíquiques de la comarca compten, des de ahir, amb una nova teràpia encaminada a millorar la seva qualitat de vida.

Dins la línia marcada d'ampliar els serveis per tal de cobrir les necessitats d'aquelles persones que presenten algun tipus de deficiència, el centre d'educació especial Joan XXIII ha posat en marxa un aula d'estimulació basal. Es tracta d'un servei orientat, bàsicament, a aquelles persones plurideficients que presenten discapacitats físiques i psíquiques greus i permanents.

El concepte d'estimulació basal s'ha d'entendre com una teràpia integral que abraça tots els àmbits perceptius, però que sobretot, incideix sobre aquelles zones a partir de les quals els éssers humans són capaços de sentir les experiències més primerenques tàctil, vestibular, vibratòria, oral, olfactiva, somàtica i auditiva). La feina la du a terme un grup de gent especialitzada provinent de diferents camps com la psicologia, fisioteràpia.

Aquest equip interdisciplinari del centre ha fet extensiva l'estimulació basal als autistes, és a dir aquells nins que es caracteritzen per aïllar-se i evitar el contacte amb altres persones. Mitjançant una programació mensual es fa un seguiment individual de cada persona tractada així com un registre d'observacions en què es tenen en compte l'atenció, la resposta visual, el moviment del cos i la intenció comunicativa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.