algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

El CIM rebutja el projecte de modificar l'altar major de la Seu

Considera que la proposta podria posar en perill l'obra de Gaudí

El ple del Consell Insular de Mallorca va votar ahir en contra del recurs dels canonges de la Seu que sol·licitaven modificar l'altar major de la Seu perquè amb les actuals normes conciliars dificulta realitzar misses concelebrades per falta d'espai. El recurs ja havia estat desestimat prèviament per la Comissió de Cultura i Patrimoni Històric.

Segons els tècnics, el projecte presentat pels canonges podria posar en perill el presbiteri, obra de l'arquitecte Antoni Gaudí. Els canonges proposaven la divisió longitudinal en dues meitats de la llosa menor de les dues grans dimensions que constitueixen la grada superior del presbiteri. També varen sol·licitar rebaixar un centímetre les dues meitats de la llosa a fi d'eliminar el bisellat de les voreres i polir la superfície de la grada superior.

Per evitar dificultats a l'hora de fer misses concelebrades, el presbiteri de pedra està actualment complementat amb una tarima de fusta que permet a l'oficiant exercir el seu ministeri donant la cara als feligresos. Antigament les misses es feien d'esquena.

A l'informe tècnic la Comissió de Patrimoni suggereix una altra solució de complementació «de manera que les limitacions de la instal·lació improvisada, com són «falta d'espai, vulgaritat dels materials i aire de provissionalitat», quedin superades. Així, la Comissió «veu perfectament compatible la dignificació de l'espai per oficiar a la Seu i la conservació del presbiteri tal com el dissenyà Gaudí, sense que això suposi anar contra les normes conciliars de les celebracions litúrgiques». No obstant això, perquè aquest fet pugui ser efectiu els canonges hauran de presentar una altra proposta compatible amb l'obra de l'arquitecte Gaudí, segons es desprèn de l'informe de Patrimoni.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.