muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
13°

Ripoll serà el número vint-i-cinc de la candidatura europea del PP

L'encara tinent de batle d'Urbanisme de Palma, Carlos Ripoll, ocuparà el número vint-i-cinc en la canditura del PP a les eleccions europees, que encapçala l'exministra d'Agricultura, Loyola de Palacio. La posició obtinguda per Ripoll és considerada de sortida pels conservadors, que aspiren a obtenir una representació de trenta escons.

No obstant això, el PP-Balears ha perdut pes en la candidatura europea, ja que, com ha recordat en reiterades ocasions Jaume Matas, en els anteriors comicis al Parlament Europeu hi havia dos illencs en posicions considerades de sortida: el ministre d'Afers Exteriors, Abel Matutes, i l'actual número dos autonòmica, Francesca Bennàssar.

La candidatura europea ha estat una mena de premi de consolació per a Carlos Ripoll, que havia manifestat constantment el desig d'abandonar la política municipal per fer el bot cap al Parlament de les Illes Balears. Ripoll, que és el secretari general del PP-Balears, considerava que tenia assegurada aquesta plaça. Finalment, però, les aspiracions del tinent de batle de Fageda no varen ser complides i, des del primer moment, s'especulà amb una compensació, via Estrasburg, ja que des de les Balears es considerava que la vacant deixada per Francesca Bennàssar havia de ser coberta per un illenc.

Ripoll va assumir amb resignació l'exclusió de la candidatura autonòmica i assegurà des del primer moment que estava a la disposició del partit. Però no s'ha mostrat il·lusionat amb la nova destinació política que se li ha oferit. Fonts que li són properes conten que fins tres dies abans que el Comitè Electoral ratificàs la candidatura de Matas, Carlos Ripoll tenia assegurat el número quatre de la llista. Per tant, la decepció fou forta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.