cielo claro
  • Màx: 21.82°
  • Mín: 13.08°
21°

Àlvarez del Manzano: «Els ajuntaments assumeixen i fan més del que poden»

El batle de Madrid, José María Àlvarez del Manzano, destacà ahir, durant la seva intervenció en el debat «Els municipis en el segle XXI», organitzat pel Club Ultima Hora, la necessitat d'un pacte local que creï un marc jurídic en què s'estableixin clarament les competències i els recursos financers dels ajuntaments.

Àlvarez del Manzano justificà aquesta necessitat en el fet que els municipis estan assumint més tasques i competències de les que els corresponen: «Estam en un àmbit polític i econòmic europeu, i s'ha construït un Estat de les autonomies, però els ciutadans acudeixen als ajuntaments quan tenen problemes, de tal manera que estam fent més del que podem». Davant aquesta situació, el batle de Madrid reconegué que «els partits polítics no han estat capaços, fins ara, de consensuar una legislació sobre municipis que reflecteixi la feina que fan els ajuntaments i les exigències i demandes dels ciutadans».

En aquest sentit, el màxim responsable de la capital de l'Estat indicà que «Europa i les autonomies no han deixat enrere els municipis, que són el punt de partida per aconseguir la convivència ciutadana».

Parlant sobre la seva ciutat, Àlvarez del Manzano indicà que el govern municipal que presideix està fent un gran esforç perquè Madrid pugui competir amb les grans capitals europees, per la qual cosa s'ha de poder invertir en rendibilitat, viure còmodament i oferir uns serveis eficaços. Així mateix, el batle de Madrid assenyalà una altra necessitat important: la millora de les comunicacions aèries i terrestres, precisament en un moment en el qual l'aeroport de Barajas està protagonitzant un autèntic caos de transport, «quan hauria de ser el principal punt de connexió entre Europa i Amèrica».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.