algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
21°

Un primer grup de vint kosovars serà acollit a Palma el 15 de maig

Presidència els habilita les residències de la Bonanova i Jovent de la Indioteria

La granja Jovent, a sa Indioteria, i la residència de gent gran de la Bonanova acolliran els primers vint refugiats albanesokosovars que arribaran a Mallorca entre el 10 i el 15 de maig. Aquest grup esta integrat principalment per persones grans, nins, persones amb necessitats mèdiques hospitalàries i també amb problemes psicològics.

A Balears ja s'ha preparat el dispositiu per acollir els kosovars. Per això, una vegada que la secretària d'Estat d'Afers Socials, Amalia Gómez, informà la Conselleria de Presidència del trasllat de refugiats, es va reunir a l'horabaixa la Comissió Interdepartamental que esta composta per les conselleries autonòmiques, consells insulars, Ajuntament de Palma, Delegació del Govern central i les ONG Caritas, Creu Roja i Unicef.

Entre els acords que es varen prendre ahir destaca l'emplaçament a aquestes dues instal·lacions (granja Jovent, amb la qual se signarà un conveni, i residència de la Bonanova) de tots el refugiats. S'ha d'afegir també la residència de Son Tugores en aquells casos en què es tracti de persones discapacitades.

Per ara, continua a l'espera l'oferiment de quasi 500 famílies d'acollir desplaçats dels Balcans. Rosa Estaràs informà que aquest tipus d'allojament en famílies seria en circumstàncies molt determinades (nins o adults que vénen sols) ja que no se sap el temps que puguin estar a les Illes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.