algo de nubes
  • Màx: 12.03°
  • Mín: 7.77°
12°

Els pagesos estudien mesures per potenciar l'agricultura i la ramaderia

El PSM es va reunir amb responsables i organitzacions agrícoles per debatre el futur de la pagesia a les Balears

Responsables de cooperatives i organitzacions agrícoles es varen reunir ahir a Montuïri per debatre el futur de la pagesia a les Illes Balears i estudiar mesures per potenciar aquest sector. El candidat a la presidència del Govern pel PSM, Pere Sampol, va presentar el seu programa d'agricultura i pesca a una vintena de persones del sector que assistiren a la convocatòria.

Un dels primers aspectes que va exposar Sampol va ser la necessitat de separar la Conselleria d'Agricultura i Pesca de la de Comerç i Indústria perquè entenen que aquests sectors tenen una problemàtica molt diferent i s'ha de tractar de distinta manera. Així mateix, Sampol va expressar que la Conselleria d'Agricultura i Pesca ha d'estar en coordinació amb la Conselleria de Medi Ambient per tractar la política forestal, gestionar els espais i parcs naturals, i recuperar camins, marjades, parets seques, etc.

Un altre dels aspectes que també es va tractar va ser la necessitat de restringir la construcció de zones residencials dins el sòl rústic d'interès agrari, afavorir la creació de comunitats de regants i incentivar sistemes de reguiu de baix consum d'aigua i energia. També consideren que s'han de potenciar els cursos de formació dirigits al món agrari. Així mateix el PSM proposa com a mesura de futur que es potenciï el cooperativisme mitjançant agrupació de compres, serveis, venda de productes i promoure la venda al món hoteler i grans superfícies comercials.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.