algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 19°
22°

El PSM denuncia la publicitat de la Universíada davant la Junta Electoral

La considera electoralista perquè hi apareixen Jaume Matas i Joan Fageda

El PSM-Entesa Nacionalista ha denunciat per «electoralista» la campanya publicitària de la Universíada 99. A la denúncia, presentada davant la Junta Electoral, s'explica que «en el municipi de Palma s'han instal·lat diversos OPIS al carrer amb la fotografia de Jaume Matas, president del Govern, i del batle de Palma, Joan Fageda, tots dos candidats a les properes eleccions».

Els nacionalistes invoquen l'article 50 de la llei 5/85, de 19 de juny, del Règim Electoral General, que indica que «els poders públics poden desenvolupar una campanya de caràcter institucional destinada a informar els ciutadans sobre la data de la votació, procediment per votar, requisits per al vot per correu, però sense incidir, en cap cas, sobre l'orientació del vot dels electors».

Els representants legals del partit de Pere Sampol recorden que la Junta Electoral Central, amb data de 15 de març de 1995, acordà: «Comunicar que, sense perjudici del que en cada cas es resolgui per aquesta Junta Electoral Central, no pot realitzar-se pels poders públics cap campanya durant el període electoral, és a dir, el comprès entre la convocatòria d'eleccions i el mateix dia de la votació, ja que això vulnera els principis d'objectivitat i de transparència del procés electoral i el principi d'igualtat entre els actors electorals, principis pels quals ha de vetllar l'Administració Electoral...».

El PSM reconeix que, «a poques setmanes de la Universíada, s'ha de promocionar aquest esdeveniment, però no amb la fotografia dels candidats del partit polític que governa». Considera «evident que la publicitat exhibida és plenament electoralista». Per tot això sol·liciten que la Junta Electoral Central ordeni la retirada d'aquesta publicitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.