muy nuboso
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
14°

Cirer: «Ens ocupa i no ens preocupa que la Policia vigili la nova presó»

La delegada del Govern afirma que hauran de venir més agents

La delegada del Govern central a les Illes, Catalina Cirer, manifestà ahir que la decisió que el Cos Nacional de Policia sigui el responsable de la seguretat de la nova presó «ens ocupa però no ens preocupa» i és un tema que està sotmès a estudi.

Cirer digué que tenia coneixement del fet així com «de totes les coses que he de saber i, malgrat que sempre he respectat la llibertat d'expressió dels sindicats, no crec que sigui la via més adequada per anunciar aquest fet».

La delegada del Govern recordà que el centre penitenciari està pendent de obrir-se en principi el mes de juny. Les tasques ara per ara se centren perquè la nova presó «s'obri en condicions òptimes, tant pel que fa a instal·lacions, com de plantilla de funcionaris i de tot el dispositiu de seguretat, ja sigui mitjançant el Cos Nacional de Policia o la Guàrdia Civil».

L'objectiu, segons Cirer, és que la custòdia del centre no impliqui una minva de la cobertura de la seguretat de Palma. «Sigui quin sigui el cos que es responsabilitzi del dispositiu, no impedirà la posada en marxa del Projecte Policia 2000», previst per a finals d'any.

Per part de la Delegació del Govern l'exigència és que si finalment s'opta pel Cos Nacional de Policia per la seguretat de la nova presó, «aquest dispositiu arribi a Palma amb el nombre d'efectius necessaris». Catalina Cirer va remarcar que «serà imprescindible que vénguin més agents».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.