cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
25°

Madrid margina la Guàrdia Civil de la vigilància de la nova presó de Palma

Preocupació a la Policia, que haurà de destinar 100 agents a les tasques de seguretat

Madrid ha marginat la Guàrdia Civil per a la cobertura de la seguretat de la nova presó de Palma. Segons afirmà ahir el secretari d'acció sindical de la Unió Federal de Policia, Diego Conejo, aquest projecte ja ha estat aprovat per la Secretaria d'Estat d'Interior però encara està paralitzat. «Només manca l'ordre de posar en marxa el dispositiu», digué Conejo. Aquesta notícia ha sorprés tant la Guàrdia Civil com la Prefectura Superior de Policia. Fonts de la Comandància afirmaren que, en principi, qualsevol centre penitenciari que s'ubiqui a la ciutat és competència del Cos Nacional de Policia, mentre que fora de la capital balear depèn de la Guàrdia Civil. El fet que l'antiga presó estigui vigilada per efectius de la Benemèrita no vol dir res, segons aquestes fonts, «ja que ha estat així des que es va inaugurar».

Federico López Ferrer, sindicalista de la UFP i membre del Consell de la Policia, afirmà que «estam farts» que la Guàrdia Civil ens llevi competències. A les Illes aquest cos té 600 efectius «la majoria dels quals actuen a Palma en tot tipus de delictes, malgrat que el 70% de denúncies ens arriben a nosaltres, i això va en detriment dels pobles».

El projecte aprovat per la Secretaria d'Estat d'Interior farà, segons la UFP, que més de 100 agents abandonin les seves tasques per vigilar els exteriors i l'interior de la presó. «Això afectarà molt negativament la seguretat ciutadana i ni tan sols es preveu un servei mèdic permanent, la qual cosa implicarà més policies per traslladar els reclusos malalts a l'Hospital General, com ocorre actualment», digué Jaume Mulet, secretari provincial del sindicat. Les mancances de personal al Cos Nacional de Policia a les Illes són cròniques. «La plantilla preveu 1.045 agents i amb les baixes per malalties i altres circumstàncies, en som 800, per tant destinar-ne 100 a la presó suposaria que no hi hauria efectius suficients als carrers. Seria un desastre policíac per a Palma», indicà López Ferrer.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.