algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
23°

El Consell Escolar de l'institut Joan Taix tem la desaparició del centre

La matriculació massiva a can Peu Blanc posa en perill aquest institut

La inscripció massiva d'alumnes a l'institut de secundària can Peu Blanc de sa Pobla ha posat en alerta l'altre centre de secundària, Joan Taix, que veu perillar un grup de cada curs d'ESO per al proper curs 99-00.

La matriculació massiva que ha registrat el centre Can Peu Blanc posa en perill, no només la reducció de cursos al Joan Taix per al proper curs, sinó també la continuïtat del centre en un futur no gaire llunyà. De fet, els escolars de sa Pobla que s'han inscrit a can Peu Blanc per cursar l'educació secundària ni tan sols han posat com a segona opció, en cas de no ser admesos, aquest institut, el centre de Joan Taix.

Aquest fet ha generat tot un malestar entre ambdós centres. El Consell Escolar de Joan Taix s'ha mobilitzat enviant un comunicat als pares dels escolars per informar-los de la intenció de la Direcció General de Planificació i Centres, que depèn de la Conselleria d'Educació. Sembla que des d'Educació està previst llevar al Joan Taix un grup de cada curs d'ESO per passar-lo a l'institut Can Peu Blanc. Així, aquest darrer centre passaria a tenir tres grups de cada curs i Joan Taix es quedaria amb un.

D'altra banda, cal dir que tot aquest moviment coincideix també amb un altre fet i és que el centre concertat Sant Francesc d'Assís el curs vinent passarà a tenir quart d'ESO. Per això, aquest centre ha realitzat importants reformes, invertint al voltant d'uns 20 milions de pessetes.

Les crítiques sonen doncs també per aquest costat, perquè els pares i el professorat entenen que des d'Educació s'està promocionant les escoles concertades en detriment de les públiques.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.