algo de nubes
  • Màx: 18.99°
  • Mín: 13.31°
13°

El boom en les vendes immobiliàries continuarà a les Balears fins al 2002

L'habitatge més demanat és urbà, plurifamiliar i costa entre 9 i 15 milions

El creixement de les vendes immobiliàries es mantindrà durant els pròxims anys, ja que les condicions econòmiques, polítiques i socials favorables en l'àmbit autonòmic, estatal i europeu han desenvolupat un fenomen de comprar impensable fa quatre anys, encara que es produirà un alentiment del ritme de comprar, però no una recessió, segons apuntaren Jesús Martínez, president del Col·legi Oficial d'Agents de Propietat Immobiliària (Api), i Javier Frontera, secretari de l'Associació d'Urbanitzadors i Promotors de les Balears. Tot apunta que el boom durarà dos anys més, fins a les portes del 2002, any en què entrarà en ple funcionament l'euro com a modeda comunitària.

Aquesta afirmació queda palesa amb les dades de la immobiliària alemanya Kühn & Partner, que durant el primer trimestre de l'any ha augmentat el seu volum de vendes un 23% i espera tancar l'exercici amb un increment total del 35%, ja que «Mallorca ha perdut la fama com a lloc de turisme de baixa qualitat, gràcies a la promoció directa i indirecta realitzada a Alemanya. Aquest canvi ha provocat l'interès germànic», assenyalà Kai Dost, gerent de l'empresa alemanya.

A la demanda estrangera "cal apuntar que el 85% dels clients de Kühn & Partner són estrangers", s'ha d'afegir «el canvi en la cultura del consumidor balear, ja que la compravenda immobiliària es realitza d'una manera més quotidiana, mentre que abans una persona es comprava una casa per a tota la vida», segons Martínez.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.