algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Les institucions públiques crearan un consorci per als seus laboratoris

Fonts dels centres diuen que les seves anàlisis no tenen validesa

La Conselleria de Sanitat i l'Ajuntament de Palma preparen un consorci per fer front a les mancances que pateixen els seus laboratoris. Segons informacions avançades per Diari de Balears, en aquest moment els serveis depenents de la Conselleria no es troben acreditats seguint la legislació vigent. Per aquesta raó des del 1998 la Conselleria no pot incoar cap expedient sancionador d'acord amb les anàlisis efectuades pels seus centres, encara que les deficiències dels laboratoris han estat localitzades abans que l'actual Executiu en fos responsable. De fet, els tècnics reconeixen un «esforç» de l'actual Govern per normalitzar la seva situació.

Sanitat no ha reconegut aquests extrems, però tampoc no els ha desmentit. El conseller Francesc Fiol ha avisat, emperò, que el seu departament estudia un pròxim consorci amb l'Ajuntament de Palma per modernitzar o actualitzar els seus laboratoris sanitaris. Afirma, però, que les anàlisis de Sanitat estan «ben fetes».

Segons la informació de què disposa aquest diari, aquests laboratoris "que han d'avaluar la qualitat d'aliments i d'aigües, entre d'altres fites" no estan acreditats segons les exigències del Reial Decret 1397/95, transposició de la normativa europea en aquesta matèria.

De fet, segons les fonts consultades, els laboratoris de la Conselleria a Palma, Manacor, Inca, Eivissa i Maó estan en procés d'acreditació; però un sector dels tècnics dubten «que finalment puguin complir les exigències i, per tant, acreditar-se», bé que en cap moment s'indica les raons per les quals aquests laboratoris incompleixen la normativa. El consorci de laboratoris entre Cort i la Conselleria podria donar sortida a aquest entrebanc administratiu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.