algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
23°

Un grup de periodistes és agredit per vint gitanos de la família de la víctima

L'emprengueren contra ells amb garrots i pedres i provocaren danys materials

Un mes després que tingués lloc el tiroteig entre membres dels clans de raça gitana Orta-Gámez i Heredia, l'assassinat d'ahir al camí de Son Moix acabà d'encendre els ànims dels membres d'ambdues famílies. Les amenaces contra els mitjans de comunicació començaren de bon matí, en el mateix moment en què diversos professionals es congregaren davant el domicili de la víctima.

Passaven les 11.00 hores i el to de les intimidacions anava pujant. En aquestes circumstàncies, tal era l'excitació de la família afectada, que la Policia Local decidí habilitar un precinte alrededor de l'habitatge, que en cap moment fou traspassat pels periodistes. Després, una colla de gitanos es dirigí als periodistes gràfics i audivisuals, els alertà que no s'acostassin a la casa i advertí que si prenien imatges serien agredits. El grup de periodistes estava integrat per redactors i càmeres d'Antena3 TV i la televisió local de Manacor, així com d'Ultima Hora i El Mundo.

Amb l'arribada del jutge, els parents de la difunta foren convidats a sortir de la casa. Fou llavors quan passaren a l'acció. De les paraules a les mans. Una vintena de persones l'emprengueren contra la premsa armats amb garrots i pedres. Espantats, els periodistes intentaren fugir cames ajudau-me. No obstant això, un reporter gràfic del Grup Serra va rebre agressions físiques, i els vehicles d'Antena3 TV i la televisió local de Manacor patiren danys materials.

Després dels incidents, els familiars d'Andrea Heredia Orta es dividiren i a bord de vehicles de la seva propietat intentaren trobar els cotxes amb què havien partit els periodistes. La Policia Local, que en els moments dels fets sols havia desplaçat a la zona sis agents, no va poder fer res per tal de poder apaivagar els ànims, però de seguida se sol·licitaren reforços i aconseguiren dissoldre els gitanos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.