nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Set turistes francesos passen la nit extraviats en el torrent de Mortitx

En el grup d'excursionistes hi havia tres infants, de sis anys, de vuit i d'onze

Set persones de nacionalitat francesa, entre les quals tres nins de sis, vuit i onze anys, varen romandre perduts la passada nit en el torrent de Mortitx, a la localitat de Pollença, que és considerat com el més perillós de l'Illa.

Els estrangers eren a l'Illa de vacances, i un d'ells, que té experiència en excursionisme de muntanya, va proposar als altres de fer el descens del torrent proper a Lluc. Aquesta sortida començà diumenge dematí i, segons sembla, el responsable del grup duia una guia amb dades equivocades. Per aquest motiu s'explica que els turistes es perdessin i haguessin de passar la nit al ras dins el torrent, sense saber sortir-ne.

Les set persones varen ser trobades a faltar en el seu allotjament diumenge a nit. Un equip de rescat d'emergència de la Guàrdia Civil inicià un dispositiu de descens al torrent per localitzar els ciutadans francesos. L'operació començà a ahir dematí a les 6.30 hores, amb la col·laboració de voluntaris de Protecció Civil del Govern balear i de la Creu Roja de Sóller. Durant la nit, segons contrastà l'equip de rescat, els set excursionistes no s'havien quedat quiets esperant l'arribada dels serveis d'auxili, sinó que havien continuat el descens pel torrent. Aconseguiren sortir de la zona pels seus mitjans, abans que la Benemèrita els pogués localitzar, i varen aparèixer ahir devers les 10 del dematí. El descens nocturn que efectuaren els excursionistes francesos no va ser precisament fàcil, ja que a la terrible obscuritat que regnava en aquell moment de la nit, se sumà la gran dificultat que suposava superar l'abrupte terreny del torrent, a més de la humitat que la serena deixa sobre les pedres, que fa que lleneguin molt.

Els símptomes de cansament i gana eren patents en els set turistes, però principalment en els tres petits, ja que passar tota la nit en vetlla despenjant-se per les nombroses cordes que s'han de fer servir durant el descens i sense menjar res els havia deixat exhausts, sobretot a l'infant de sis anys, que a més estava atemorit per la traumàtica aventura viscuda pel grup aquella nit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.