algo de nubes
  • Màx: 19.07°
  • Mín: 9.02°
18°

El Govern ha copiat del País Valencià el decret de parcel·lacions del sòl rústic

Exigeix que les successives divisions d'una finca siguin cada vegada més grosses

68382
Les parcel·lacions i construccions en sòl rústic obliguen a crear serveis com vials i xarxes de subministrament d'aigua i electricitat.

El Govern balear ha copiat del País Valencià el decret de parcel·lacions i segregacions en sòl rústic, que actualment està estudiant el Consell Consultiu per tal de comprovar si s'adapta a la Llei autonòmica del sòl rústic.

L'Executiu ha pres com a model el decret valencià, que té com a principal element definidor que les successives divisions d'una finca han de ser de cada vegada més grosses. És a dir, a partir d'una primera segregació amb unes extensions mínimes determinades, totes les parcel·lacions que es puguin realitzar en el futur hauran de tenir una superfície superior a la immeditament anterior. Si una finca fa una primera segregació amb parcel·les de 20.000 metres quadrats, els solars resultants de la següent hauran de tenir una extensió superior als 20.000 metres quadrats esmentats.

Una de les opcions manejades és que les parcel·les d'una segregació sempre tenguin el doble de superfície que les de l'anterior. Si una primera segregació dóna com a resultat solars de 20.000 metres quadrats, la següent seria de parcel.les de 40.000 metres quadrats. De tota manera, la duplicació de superfícies és un extrem que encara no està confirmat.

Val a dir que, per poder aplicar aquesta mesura, mai no es podrà parcel·lar la totalitat d'una finca. Si no fos així, la fórmula seria d'impossible aplicació perquè si se segrega tot, de cap manera es pot superar l'extensió d'aquesta primera parcel·lació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.