algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
10°

L'Ajuntament diu que crearà 2.400 llocs de feina en només tres anys

L'Institut de Formació presentà un pla per fomentar l'ocupació

L'Ajuntament de Palma té intenció de crear ocupació per a 2.400 ciutadans en tres anys, a través de l'anomenat Pla Local d'Ocupació i Treball de Palma (PLOT), promogut per l'Institut Municipal de Formació i Ocupació.

El batle de Palma, Joan Fageda, que acompanyat pel regidor de Funció Pública, José Manuel Sierra, presentà els trets bàsics i objectius d'aquest pla que es desenvoluparà fins a l'any 2001. Segons els càlculs de l'Institut Municipal, el Plot pot arribar a crear entre 700 a 800 nous llocs de feina a l'any; és a dir, en el 2001 s'hauran generat 2.400 llocs de feina, la qual cosa suposa el 20% dels desocupats que actualment té Palma (cal recordar que la mitjana anual d'atur és de 12 mil persones). Aquest és l'objectiu primordial quant a la quantitat, però Sierra explicà que el pla també pretén assolir objectius de caràcter qualitatiu: millorar la qualitat de l'ocupació perquè els aturats trobin llocs de feina ajustats a les seves expectatives, apaivagar els efectes de l'estacionalitat, i promoure la millora de la qualificació professional dels treballadors són algunes de les ambicions.

Una altre objectiu és la promoció de la contractació de treballadors minusvàlids per part de les empreses, a través de campanyes de sensibilització i fomentar la utilització del nou contracte a temps parcial per a joves i dones amb la finalitat que ambdós col·lectius puguin compatibilitzar els seus treballs amb la vida formativa o familiar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.