algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

L'oposició veu l'abandó de Cañellas com un «triomf democràtic»

Considera que la decisió de l'expresident no té res a veure amb els casos de corrupció

La presidenta del Consell Insular de Mallorca (CIM) i d'Unió Mallorquina, Maria Antònia Munar, manifestà que «el meu partit és molt respectuós amb les decisions dels polítics i de les altres formacions. La veritat és que ara només coneixem el títol de la pel·lícula, que, simplement, és 'Cañellas ha dimitit'. A partir d'aquest moment, tot són especulacions sobre la seva futura trajectòria».

Munar desvinculà qualsevol possible acord amb el PP de la dimissió de Cañellas: «UM prendrà una determinació referida a un possible pacte amb una altra o unes altres formacions polítiques després de les eleccions i, en el cas d'articular-se, seria sempre en funció dels programes, no de les persones. I cal tenir present que qualsevol acord d'aquestes característiques passa per ser més ferms a l'hora de plantejar determinades exigències davant el Govern central que compensin el dèficit d'inversions i d'infraestructures que actualment patim».

Pere Sampol, vicepresident del CIM i portaveu del PSM, declarà que «la dimissió de Cañellas demostra que el PP ha entrat en una fase de descomposició interna que recorda la UCD de l'any 1982. No crec que el PP quedi esborrat del mapa polític balear, tal com va succeir amb l'UCD, però sí que ho passarà malament. És un partit que actualment viu una autèntica pugna per ocupar càrrecs. De tota manera, amb la sortida de Cañellas del Parlament, es tanca una etapa caracteritzada per la seva influència personal en la vida política de les Balears. Malgrat tot, ja fa temps que hauria d'haver pres aquesta decisió. I, en tot cas, dimitir no és suficient. Cañellas, o el PP, hauria de tornar els 50 milions de pessetes que cobrà il·legalment del túnel de Sóller. Fins que no ho faci, el PP no partirà de zero i la resta de partits no passarem aquesta pàgina negre de la política balear».

Finalment, Esquerra Unida (EU) valora la dimissió de Cañellas «com un triomf democràtic i com el preludi de la derrota del PP el proper 13 de juny per la desmobilització de la seva base política i electoral». EU coincidí amb altres partits que «la decisió de Cañellas està associada al procés de descomposició del PP balear».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.