algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Els pagesos de les Balears demanen 15.000 milions per salvar el camp

Entregaran un estudi al Govern i a Brussel·les per aconseguir les ajudes

La Federació Agrícola Ramadera Balear (FARB) està elaborant un estudi que quantifica el cost real que suposaria el manteniment de l'activitat agrícola actual i, fins i tot, un increment de la seva producció i rendibilitat. El treball, que analitza les necessitats i mancances de cada subsector agrícola, considera que 15.000 milions de pessetes anuals, com a màxim, són suficients per garantir, almenys, l'estabilitat de l'agricultura i la ramaderia de les Illes.

La redacció de l'estudi té una causa principal, segons explicà ahir a Diari de Balears el president de la FARB, Fernando Dameto: «Hem d'assumir que Espanya s'ha integrat en el grup de països rics d'Europa i que això suposarà rebre menys subvencions de Brussel·les. Tothom té molt clar que el manteniment de bona part de l'agricultura durant els darrers anys ha estat possible gràcies a les ajudes europees. Quan deixin d'arribar en els propers anys per beneficiar zones més desfavorides, hauran de ser els governs central i autonòmic els qui hauran d'assumir aquestes despeses. És a dir, hauran de fer un esforç econòmic molt més gros del que fan ara si és cert que volen preservar l'activitat agrícola, no tan sols per a ella mateixa, sinó també per a la seva funció mediambiental».

Dameto expressà la seva por del moment en què Europa decideixi que Espanya no pot continuar rebent els doblers que fins ara ha pogut destinar a l'agricultura: «És per això que ha arribat el moment de fer una quantificació clara del que costarà mantenir el sector primari, al marge que algunes ajudes europees es puguin conservar. Si el Govern balear s'ha de fer càrrec de les subvencions que perdrem, convé que ja tengui a la seva disposició una primera referència de les despeses que nosaltres consideram imprescindibles per garantir la permanència del sector».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.