algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Les Balears són una de les comunitats que més poc gasten en investigació

L'Estat espanyol gastà 672.017 milions de pessetes en investigació i desenvolupament (I+D) el 1997, un 4'8 per cent més que al 1996, segons les dades facilitades ahir per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), les qual posen de relleu que Balears fou una de les que menys invertí en aquesta matèria.

Els sectors que més varen invertir en I+D en aquell any foren el corresponent a l'Educació, concretament l'apartat l'Ensenyança Superior, que incrementà la seva despesa un 6'4 per cent; a continuació ve l'empresarial, amb una despesa del 5'8 per cent més que l'any anterior, i els d'Administració Pública i les Institucions Privades Sense Finalitat de Lucre (IPSFL), que varen romandre estacionaris.

L'INE, que indica que la despesa total en I+D en 1997 fou del 0'86 per cent del PIB, destaca el constant augment de participació de les universitats en les despesses totals en I+D en els darrers deu anys i la seva contribució en aquest any pujà a gairebé el 33 per cent.

Les empreses continuen essent les que més hi participen, amb un 49 per cent, mentre que l'Administració Pública correspon amb un 17 per cent i les IPSFL amb l'1 per cent restant. Tant a l'Administració Pública, com les empreses, són els sectors que més s'autofinancen la despesa en I+D, amb un 85 per cent.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.