algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
20°

Recuperen un escut del patrimoni de la Cartoixa que va ser robat el 1977

La peça nobiliària va ser trobada per la Guàrdia Civil en una finca de Sóller

La Guàrdia Civil ha aconseguit recuperar un escut nobiliari de gran valor històric que va ser robat l'any 1977 a la finca de sa Cabana i que formava part del Patrimoni de la Cartoixa de Valldemossa. La peça romania en poder d'un veí de Sóller que l'amagava a la seva finca.

El robatori que es produí ara fa 22 anys fou obra d'almenys quatre persones, les quals s'encarregaren de retirar l'escut de la façana de la possessió de sa Cabana, situada en el terme municipal de Palma i pròxima a Son Bibiloni. L'escut pesava gairebé cent quilograms i els delinqüents desaparegueren del lloc sense deixar rastre. La desaparició d'aquesta peça causà gran expectació entre els mitjans de comunicació.

Durant uns anys l'escut va romandre en parador desconegut i a l'any 80, un individu de 53 anys anomenat Antoni E.R. l'adquirí en un mercat ambulant de Palma. L'home va tenir la peça en el seu poder durant una llarga temporada fins que es va posar en contacte amb un empresari de Sóller al qual oferí la possibilitat d'adquirir el símbol nobiliari.

Entre els anys 95 i 96, Antonio E.R. va vendre l'escut a aquesta tercera persona. Sembla que l'operació es va arreglar amb tan sols 50.000 pessetes. A partir d'aquell moment va romandre en una finca de Sóller sense que ningú no sabés d'on provenia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.