algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El santuari de Monti-sion, sota la tremolor de les graveres del poble

L'activitat, emperò, dóna menjar a més de la meitat dels veïns i no pot tancar

El santuari de Montision es batega per sobreviure als tremolors dels barrobins de les graveres. De temps ençà, l'activitat econòmica de les dues explotacions de grava que avui hi ha al municipi dóna menjar a més de la meitat de la vila, ja sigui mitjançant jornals directes o en activitats derivades d'aquestes explotacions.

Gràcies a aquesta activitat, Porreres és un dels municipis més rics de la comarca del Pla de Mallorca i la necessitat de mantenir en funcionament ambdues graveres es troba fora de dubte per garantir el futur d'aquest poble.

No obstant això, la proximitat d'ambdues explotacions al puig de Monti-sion fa que l'ona sísmica dels barrobins es perllongui fins el santuari amb la qual cosa provoca el tremolor de les parets.

Aquests murs es començaren a aixecar el mateix any de la conquesta de les Amèriques, el 1498, i superen el mig metre d'amplària, fet que li confereix una gran fortalesa, encara que el pas del temps i l'activitat sísmica a què es veuen sotmesos fa que la seva consistència en un futur es pugui veure amenaçada.

Des de la Sala, el batle, Josep Roig, esmentà el fet d'aquesta difícil convivència encara que apuntà que «les explosions es realitzen de manera molt controlada i sembla que no existeix perill per a Monti-sion». Tot i aquesta seguretat, el batle també apuntà que des de fa uns sis anys no s'ha fet cap tipus de control de ressonància d'aquestes explosions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.