muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

Un 47'9% dels ciutadans considera «regular» la gestió del Govern balear

Segons el CIS, més d'un 35% dels illencs atorga confiança a Jaume Matas

La majoria dels ciutadans de les Balears (un 47'9%) considera «regular» la gestió realitzada pel Govern balear al llarg dels darrers tres anys. Aquesta dada és aportada per una enquesta realitzada pel Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) a 461 persones entre el cinc i el trenta-u de maig de 1998. Quasi un trenta per cent la qualifica de «bona», mentre que només reb una valoració negativa d'un 11'1%.

De tota manera, a la pregunta «Aprova o desaprova vostè la tasca de l'actual Govern balear?», una clara majoria va respondre afirmativament (43'6%). Aquest percentatge es veu lleugerament superat per la suma dels que ni l'aproven ni la desaproven (20'6%) i dels que la desaproven (24%).

Quan la pregunta es personalitza en Jaume Matas com a president de la Comunitat Autònoma, la valoració de «regular» torna a ser la més alta (36'2%), seguida de «bona (35'4%), «dolenta» (7'2%), «molt dolenta» (2'4%) i «molt bona» (4'3%).

Jaume Matas inspira «molta confiança» a un 1'1%; «prou confiança», a un 34'3%; «poca confiança», a un 29'1%; i «gens de confiança», a un 13'4%.

A la qüestió «I en general, vostè aprova o desaprova l'actuació de Jaume Matas com a president de la Comunitat Autònoma», rep l'aprovació d'un 47'2%; la indiferència d'un 18% i la condemna d'un 20%. Aquests resultats indiquen que, quan el ciutadà és obligat a contestar sense matisos, dóna el vistiplau a la gestió del cap de l'Executiu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.