algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Un jardí botànic enmig del poble

El metge Carles Amengual ha comprat per 45 milions els terrenys on es podrien construir blocs de pisos

Ara tothom sembla fer voltes a la mateixa troca. Tots parlen de moratòria urbanística i de frenar el creixement. Però, tot sembla quedar en no-res, simplement en paraules. Per això, tal volta el primer pas real l'hagi fet el reconegut metge i biòleg Carles Amengual.

Ell ha comprat dues quarterades, que es troben ben enmig del poble de Selva, i que estaven qualificades com a zona urbana intensiva. Ara, ell hi farà un jardí botànic i crearà la fundació «Flora Medicinal Baleàrica». Totes les plantes que sembrarà en el jardí seran de caràcter medicinal. Diu que ho fa per afició, per amor, i perquè és metge i el seu pare ja ho era.

La idea del metge va encara més enllà, també pensa destinar una part del terreny, el que es troba a la vora dels que foren els antics sestadors de la finca, a l'hort escolar.

El col·legi públic de Selva està just a la vora i els menjadors limiten amb el solar. «Per això, només s'hauria d'obrir un portal que connectàs els menjadors escolars amb l'hortet i els al·lots podrien conrear i també hi hauria una tanca amb animalets. I després, els productes de l'hort es podrien menjar en els menjadors escolars».

Agafar exemple  

«La importància de la proposta és que pot ser un exemple a seguir en diversos llocs, per a l'establiment d'unitats de gran valor social, pedagògic, cultural i de coneixement i preservació del medi ambient», concretà el metge Carles Amengual. Ell veu en el seu projecte una iniciativa que es podria seguir en qualsevol altre poble de Mallorca i que creu factible si al ciutadà li demanen que posi 1.000 pessetes, no milions. El doblers que gastaria amb una pizza i amb una cervesa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.