algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
16°

Cort aixeca Bon Sosec a poc a poc

L'Ajuntament ha venut 217 tombes en les instal·lacions de Marratxí, en el Tanatori II, durant l'any 1998 i encara té 350 unitats d'enterrament més pendents d'acabar el pagament

Els serveis del cementeri de Bon Sosec, o millor dit, el Tanatori II "com és anomenat pels responsables municipals", són cada vegada més nombrosos, alhora que més eficaços. Així ho demostren les dades facilitades pel departament de Governació a l'Ajuntament de Palma, que reflecteixen la bona marxa d'aquestes instal·lacions de Marratxí, que fa dos anys, Cort adquirí per explotar juntament amb l'Empresa Funerària Municipal (SFM).

Segons càlculs de l'empresa, al llarg de l'any 1998 s'ha efectuat la venda d'un total de 217 unitats d'enterrament. A banda, hi ha la sol·licitud de 350 tombes més, actualment en plena tramitació, és a dir, pendents de la firma final al notari. En el moment que els compradors d'aquestes 350 tombres finalitzin els seus pagaments, Cort haurà aconseguit vendre'n un total de 567 unitats, el que significa un augment d'ingressos municipals. Com es recordarà, l'Ajuntament tenia una comissió del 15 per cent per cada tomba venuda.

El regidor de Governació, Joan Bauzà, destacà d'altra banda les 472 incineracions efectuades durant l'any passat, en el tanatori II, 371 serveis més respecte de l'any 97. A aquesta xifra s'han de sumar les 1.084 incineracions efectuades al tanatori de Palma. Aquestes dades mostren «el canvi de cultura que s'està produint» ja que aquesta pràctica al 1994 suposava només el 0'3 per cent dels serveis que duia a terme l'Empresa Funerària Municipl de Palma, mentre que en aquest moment, el nombre d'incineracions se situa al 33 per cent.

Son Alegre

El cementeri Bon Sosec es va construir a la finca de Son Alegre de Marratxí. Però aviat, i coincidint amb la crisi econòmica de 1992, els seus promotors perderen l'alegria en veure que no era el gran negoci que esperaven. Al contrari d'això, nombroses empreses quedaren ofegades perquè no podien cobrar la feina feta, com va ser el cas de Domus, la constructora del batle Fageda. De fet, aquesta legislatura ha vingut marcada per l'escàndol Bon Sosec. No obstant això, Cort va saber actuar amb habilitat. Entrà dins el cementiri privat i, tira tira, està aconseguint treure endavant un carro que qualque dia serà molt important per a Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.