algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
16°

Els taxistes de la Caeb amenacen amb una querella el batle de Palma

Els conductors i les dones del servei advertiren de futures mobilitzacions

L'Associació d'Autotaxis de les Balears, federada a la patronal Caeb, va anunciar ahir que si dilluns dia 15 Cort els obliga a treballar en funció dels torns horaris de l'acord de ple del 1997, interposaran una querella criminal contra els «tres responsables directes»: el batle de Palma, Joan Fageda, per deixadesa de les seves funcions; el regidor de Governació, Joan Bauzà, per autor material del delicte (de coacció i prevaricació); i el cap de Negociat de Transports, Miquel Femenias, per col·laborador en el delicte de prevaricació. Advocats de la Caeb insisitiren que el sistema de torns que vol reimplantar Bauzà «continua en suspensió», ja que la patronal presentà un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem, que encara no s'ha pronunciat.

La Caeb entén que la darrera sentència del TSJB només retornava a Cort la competència de regular en matèria d'horaris, calendaris, descansos i vacances però no «en cap cas no aixecava la suspensió de l'acord plenari».

Per la seva banda, la representant de l'Associació de Dones Professionals del Taxi, Isabel Moragues, recordà que amb el sistema de treball que funcionarà a partir de dilluns només hi surten guanyant els taxistes de la Pimem, que demanen un sol conductor per taxi. «Aplicant la regulació municipal nosaltres perdem beneficis». Per això tenen previst mobilitzar-se i convocar manifestacions per tal d'obligar el Consistori a idear un sistema que compensi a tots dos sectors. El portaveu de la Caeb, Sebastià Martorell, afirmà que demanarien indemnitzacions per valor de 60 milions de pessetes al mes, pels dies aturats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.