algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

L'Objectiu 2 ha permès la instal·lació de 305 empreses a la comarca

Les ajudes comunitàries han generat una inversió induïda de 24.400 milions

El balanç del programa operatiu del Raiguer Objectiu 2 no pot haver estat més positiu, com bé va dir el conseller d'Agricultura, Comerç i Indústria, Joan Josep Cardona, i és que en els quatre anys que ha estat operatiu ha aconseguit que 305 noves empreses s'instal·lassin a la comarca i altres 45 ampliassin les seves instal·lacions.

En definitiva, l'Objectiu 2 ha propiciat que «una comarca que a principi dels anys 90 estava completament en declivi, ara compti amb una recuperació industrial manifesta», afegí el conseller. De fet, des del 95, moment en què varen començar a rebre les ajudes de la Unió Europea, el CDER (Centre per al Desenvolupament Econòmic pel Raiguer) ha tramitat 1.500 projectes. Cal comentar també que les subvencions europees distribuïdes entre aquestes noves empreses i també les que han apostat per millorar-se han pujat a 2.240 milions de pessetes. La qual cosa representa una inversió induïda de 24.400 milions de pessetes.

Els dos sectors que s'han beneficiat majoritàriament d'aquesta línia d'ajut procedent de la Unió Europea han estat l'agroalimentari, en què s'hi han registrat inversions per valor de 5.715 milions de pessetes; i el sector del calçat, en què les inversions han arribat fins als 4.245 milions de pessetes. Respecte a les inversions sol·licitades per municipis, és Inca, amb 9.330 milions de pessetes, el municipi que més ha invertit durant aquests quatre anys. Seguit de Marratxí amb 7.239 milions de pessetes, i Binissalem amb 2.000 milions de pessetes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.