nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín:
18°

UM exigeix l'autogestió de l'IVA turístic en comptes d'establir una ecotaxa

Els nacionalistes volen que els doblers pal·liïn els efectes nocius del turisme

Unió Mallorquina vol que l'Estat espanyol cedeixi a la Comunitat Autònoma l'IVA generat per les empreses turístiques de les Balears.
Els nacionalistes varen fer pública ahir una proposició no de llei que presentaran al Parlament. La iniciativa té com a objectiu que els més de 18.000 milions de pessetes que es recaptarien en conceptes d'IVA turístic (presumiblement 8.000 milions més que amb l'ecotaxa) siguin destinats al finançament de la preservació de l'entorn natural de les Illes.

Aquesta mena d'IVA «ecològic» pretén ser una alternativa a l'ecotaxa que el Govern autònomic pensava aplicar en un futur i que gravaria l'arribada a l'Arxipèlag de turistes.

«En la nostra línia d'aposta per la gestió integral de recursos propis, pensam que és just que quedi a les Balears una major part dels doblers que generam. En aquest moment, de cada 100 pessetes que aportam a les arques de l'Estat només ens en tornen 34, mentre que amb la fórmula que proposam, ens en tornarien 41», manifestà el secretari general del partit, Bartomeu Vicens.

Tant Vicens com el portaveu d'Economia d'UM, Miquel Àngel Flaquer, afirmaren que per aconseguir l'autogestió de l'IVA procedent del sector turístic, només hauria de modificar-se un article de la Llei orgànica de finançament autonòmic (LOFCA), ja que la mateixa Constitució preveu la possibiliat que l'Estat pugui cedir imposts a les comunitats autònomes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.