nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
19°

Jornets té dret a recuperar la plaça

L'informe jurídic del Consell considera que és de titularitat pública, menys la zona de la clastra

Els juristes del Consell Insular de Mallorca consideren que la titularitat del camí que travessa la plaça de Jornets, que arriba al camí d'Inca a Costitx, i la de la mateixa plaça de Jornets, que dóna accés a la capella, és pública. No obstant això, l'informe detalla que «la titularitat pública de la resta de la plaça (la zona del conflicte) no és tan notòria i evident» i també considera que la part de la plaça que es troba empedrada dins allò que seria la clastra pròpiament dita de la posessió és privada.

Cal recordar que l'Ajuntament de Sencelles es va adreçar al Consell Insular perquè elaboràs l'esmentat informe ateses les denúncies i manifestacions veïnals que aixecà al mateix consistori quan es va donar llicència d'obres a Antoni Planas Gual de Torrella, propietari de la possessió de Jornets, per col·locar jardineres i pilons amb cadenes a la plaça.

Els tècnics del Consell argumenten a favor del caràcter públic el fet que la plaça hagi estat utilitzada «des de temps immemorial» com a plaça pública, fent-hi les festes del llogaret, entre altres esdeveniments populars. Quant al camí que la travessa i que arriba fins a la via que va d'Inca a Costitx, a l'informe se'n constata aquest ús general. S'hi indica que «fins i tot hi ha alguna manifestació que diu que en el camí hi ha un pou públic que era emprat per la gent que vivia a la zona de Jornets».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.