algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

L'STEI denuncia que més de 2.300 docents acumulen retards salarials

Alguns professors han de percebre fins a 600.000 pessetes demorades des del setembre

L'STEI ha denunciat que més de 2.300 professors de centres concertats de les Balears tenen pendents retards salarials des del passat mes de setembre. Unes demores retributives que responen a diferents conceptes, segons els casos, però que repercuteixen en el sou que cada docent percep a final de mes.

Neus Santaner, responsable de l'STEI en matèria d'educació concertada, va assenyalar que, fins i tot, hi ha alguns professors que han acumulat retards retributius de 600 o 700 mil pessetes en cinc mesos.

El principal problema que ha motivat aquesta situació, segons explicà Santaner, és que per a l'actual curs el Govern va incrementar el nombre de places de professorat de concertada, però el personal funcionari d'administració que es fa càrrec de les nòmines continua sent el mateix i no dóna a l'abast. Aquesta saturació laboral provoca tota mena de retards. Així, per exemple, amb la implantació generalitzada del 3r cicle d'ESO, que s'ha fet enguany, són molts els professors que han vist incrementat el seu nombre d'hores lectives. Això, lògicament, repercuteix en les seves retribucions, però l'esmentada congestió administrativa no ha permès actualitzar les nòmines i els docents enguany encara no han cobrat les hores incrementades.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.