algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
13°

Madrid intervé per solucionar les crisis pitiüsa i menorquina del PP

Si es perden dos consells, els populars no governarien ni amb el suport d'UM

Madrid ha decidit intervenir en les crisis pitiüsa i menorquina. Joan Verger i Jaume Matas es desplaçaran els propers dies a la capital de l'Estat, convocats per l'executiva estatal, per intentar trobar sortida al laberint en què actualment està sumit el Partit Popular a les Balears.

Els nirvis en l'organització conservadora eren patents ahir. Les reunions i les telefonades sovintejaven. I era ben normal. La situació és tal que, segons les enquestes, després de les eleccions de juny podrien trobar-se en una situació que ni tan sols amb una majoria absoluta, gràcies al suport d'Unió Mallorquina, podrien aprovar el pressupost.

Fonts del partit assenyalaren que una enquesta interna dóna per perdudes les majories absolutes als consells de Menorca i d'Eivissa. Si el pronòstic es confirmàs, aleshores el suport d'Unió Mallorquina no bastaria per garantir la governabilitat. L'Estatut preveu que per aprovar els pressuposts són necessaris els vots afirmatius d'almanco dos consells insulars. I aquest requisit no es compliria per al PP, si es confirmàs l'enquesta.

La situació és particularment greu a les Pitiüses, on l'enquesta del PP assenyala que Pilar Costa, la candidata unitària de l'esquerra se situa dotze punts per davant de Pere Palau, el candidat dels conservadors pel que fa a coneixement dels electors. D'altra banda, Enric Fajarnés, que disputa ser el cap de llista a Palau i compta amb el suport d'Abel Matutes, continua sense acceptar repetir a la batlia de les dues illes ni anar de número dos al Consell Insular.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.