lluvia ligera
  • Màx: 14°
  • Mín: 12°
14°

El Govern, obligat a desallotjar quatre aules de ses Escoles

Els 120 alumnes afectats s'han allotjat en altres classes del centre fins dilluns

Fins un total de quatre aules de col·legi públic Jaume III de Llucmajor, conegut com ses Escoles, hagueren de ser ahir desallotjades per la manca de seguretat de l'estructura.

El motiu d'alarma esdevingué dievndres passat quan una reixa de l'interior del centre s'esbucà per si sola. Aquesta es trobava a la mateixa zona on el passat 18 de desembre caigué un tros de cel ras a una aula, coincidència davant la qual la direcció reclamà urgentment una inspecció dels tècnics de la Conselleria. Aquests, a més dels municipals, acudiren ahir al centre docent i «per prevenir possibles accidents» acordaren tancar aquesta zona oest del col·legi.

Com a solució per acollir els alumnes afectats, fins a 120 del primer i segon curs d'Educació Secundària Obligatòria (ESO), la Conselleria ha disposat que el proper dilluns es traslladin a unes dependències de l'institut que actualment estan tancades. Cal esmentar que «aquestes aules han de ser esbucades per ampliar la cafeteria, a causa que no són aptes per fer-hi classe», segons manté Miquel Cardell, vicepresident de l'Associació de pares d'alumnes (APA) de ses Escoles.

Fins dilluns, els alumnes d'ESO empraran les dues aules del sisè de Primària mentre que aquests es traslladaran a una aula taller i a una altra de la zona oest que, encara que roman tancada, està en millor estat. Tot i aquesta alternativa, els alumnes d'ESO, uns 60 per curs, s'hauran de col·locar dins classes a les quals abans només hi havia 25 alumnes. La direcció de l'APA es va reunir ahir vespre i per demà convocarà una assemblea per analitzar la situació.

Pel que fa a la reforma de la zona oest, la Conselleria explicà que es faria «el més prest possible». Des de fa sis anys aquest centre de la II República ha estat objecte de diverses reformes. Alhora, el passat desembre havia de realitzar-se una tercera fase, prevista fa prop d'un any, i que s'ha vist ajornada fins l'abril.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.