algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
20°

El fred ha provocat un augment de demanda elèctrica del 13 per cent

L'onada de fred siberià que va entrar a les Illes Balears va provocar dissabte i diumenge passats un augment de la demanda d'energia elèctrica de més d'un tretze per cent, en comparació amb el cap de setmana anterior, segons va informar un portaveu de la companyia subministradora de gas i d'electricitat, Gesa.

Aquest fred inusual, amb temperatures sota zero en diversos punts de Mallorca, va motivar aquest augment del consum elèctric, que es va traduir en la posada en marxa de calefaccions i en l'encesa d'estufes.

La punta més elevada de demanda d'energia elèctrica es va registrar a les 20.45 hores de diumenge passat, amb un increment del 13'2 per cent respecte del dia 24 del mateix mes de gener.

A més a més, la demanda d'electricitat durant tot el dia també va augmentar un 13'5 per cent, comparada amb el diumengue anterior.
En tot el mes de gener, la sol·licitud d'electricitat va pujar un onze per cent a les Balears en relació al mateix mes de l'any anterior, amb especial incidència a les Pitiüses, on l'increment se situà en el 13'7 per cent.

Menorca, per la seva banda, va ser el lloc on menys va augmentar la demanda el mes passat, amb un 6'8 per cent, mentre que a Mallorca aquest percentatge es xifrà en l'11'1 per cent.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.