algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
28°

El primer agermanament amb Bòsnia

L'expedició de l'ONG Santa Maria sense fronteres prepararà l'esdeveniment amb la vila de Klujc

El municipi de Santa Maria es convertirà el proper estiu en el primer de Mallorca a agermanar-se amb una localitat de Bòsnia. L'expedició humanitària que l'ONG local «Santa Maria sense fronteres» ha impulsat i que avui matí s'embarca cap a terres balcàniques serà l'encarregada de posar els fonaments de l'agermanament que es contraurà amb el petit municipi de Klujc.

Durant el prop de mes i mig que durarà la missió, els tres integrants de la partida tenen previst entrevistar-se amb els responsables municipals de la ciutat per organitzar la vinguda d'un grup de veïns el proper estiu a la vila amb l'objectiu de signar oficialment l'agermanament.

Així mateix, també es contactarà amb les direccions dels centres escolars de la localitat per muntar durant les vacances una estada a la localitat d'un grup de joves. D'aquesta manera es continuarà la tasca iniciada l'estiu passat quan ja una dotzena nins bosnis varen ser acollits al poble. Totes aquelles persones interessades a acollir a casa seva es poden adreçar a l'Ajuntament.

Aquest agermanament, segons va explicar el batle, Mateu Morro, tot i que comptarà amb una vessant cultural, tindrà un caire més important de tipus solidari. De fet, es pretén muntar canals per enviar ajuda de diferent tipus per col·laborar en el desenvolupament econòmic i humà d'aquesta vila, que va ser especialment castigada durant la guerra dels Balcans.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.