cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

El PSM demana que l'impost de transmissions benificiï els residents

Presenta una proposició de llei per combatre la venda massiva d'immobles als alemanys

El PSM-Entesa Nacionalista proposarà una modificació de l'impost de transmissions per disminuir la tendència a l'alça a la qual es veu sotmesa el mercat immobiliari per por de la demanda de ciutadans comunitaris no espanyols (alemanys) amb major poder adquisitiu que els residents a les Illes Balears.

El portaveu nacionalista, Pere Sampol, explicà que la iniciativa consistia a incrementar a un 12% el tipus de l'impost de transmissions immobles, que actualment se situa en un 6%.

D'aquesta tributació, en quedarien exempts els ciutadans dels estats membres de la Unió Europea residents a les Illes Balears quan l'immoble objecte de transmissió sigui la primera residència o el canvi de primera residència de l'adquirent en tot el territori de la UE, fins a un valor liquidable de vint-i-cinc milions de pessetes. A partir d'aquesta el tipus seria del 12%.

També queden exempts de tributació, amb caràcter general, els ciutadans dels estats membres de la UE residents a les Illes Balears, dedicats, com a activitat principal, a l'agricultura o a la ramaderia quan l'immoble objecte de transmissió sigui un terreny rústic o una edificació siutada en sòl rústic, sempre que la finca adquirida es dediqui un mínim de cinc anys a aquesta activitat.

Hi haurà bonificacions del 50% de la quota general als ciutadans de la Unió Europea residents a les Balears quan l'immoble estigui afectat per una activitat econòmica i quan la renda anual del comprador sigui inferior a deu milions de pessetes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.