cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Sanitat detecta dues colònies de fongs als quiròfans de Son Dureta

La Gerència ha tancat nou sales d'operacions per fer-hi una neteja col·lectiva

75066
Les mesures de seguretat són contundents. | T.Ayuga.

En el decurs d'un control de mostres ambientals, previst en el protocol d'avaluació i prevenció de l'hospital Son Dureta, i que es va realitzar de manera extraordinària amb motiu de la proximitat d'unes obres que s'estan fent en el gabinet d'Oftalmologia del centre, es detectaren algunes colònies de fongs Aspergillus en dos dels quiròfans del Pavelló A. Es tracta del mateix fong que, en els darrers mesos, ha ocupat les planes de l'actualitat per haver provocat la mort d'alguns pacients infectats en quiròfans de diferents ciutats espanyoles durant una intervenció quirúrgica.

Una vegada es varen detectar els cultius de fongs, la gerència de Son Dureta va procedir a la suspensió de tota activitat quirúrgica en els quiròfans afectats i en set sales més, que estan situades en el mateix pavelló. Tan sols s'han mantingut operatius els dos quiròfans d'urgència, que estan ubicats a la part més llunyana de les obres.

Els nou quiròfans tancats han estat sotmesos a un procés de neteja terminal que garantirà la no-presència d'aquests fongs. Aquesta actuació higiènica va finalitzar ahir mateix, i es prengueren noves mostres ambientals que determinaran, en un termini d'entre 3 i 5 dies, si queden cultius d'Aspergillus o no.

La suspensió de l'activitat quirúrgica en aquestes nou sales d'operacions ha provocat l'ajornament d'un important nombre d'intervencions programades.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.