cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
25°

L'Alzinar, un jardí botànic a cura dels nins

Es crearà una àrea natural per iniciar un programa d'educació ambiental de llarga durada

La zona de l'Alzinar, situada en uns terrenys municipals que donen a la part posterior del col·legi que du el seu mateix nom, es convertirà en breu en un jardí botànic que s'utilitzarà com a aula mediambiental per als alumnes del centre educatiu. L'Alzinar és un espai públic que té una extensió aproximada d'uns 10.000 metres quadrats, la major part dels quals corresponen a un bosc d'alzines, mentre que una tercera part, uns 3.000 metres quadrats, corresponen a una esplanada sense arbres, ocupada per diferents tipus de plantes herbàcies pròpies de conreus abandonats amb una composició florística prou rica.

Els terrenys estan situats a la perifèria del poble, devora l'escola i el poliesportiu. El seu ús actual és de zona d'esbarjo: de joc per a infants i de passeig per a adults, tot i que el relleu, amb pendents pronunciats, imposa algunes limitacions.

Aquest ús no té el suport de cap tipus d'infraestructura, a més, això ha provocat un deteriorament d'alguns elements com camins, marjades o plantes del sotabosc de l'alzinar. Per a la conservació d'aquest espai i també per al desenvolupament de les seves potencialitats recreatives i educatives s'hi fa necessari emprendre un seguit d'actuacions.

En primer lloc és farà una adequació dels camins, i després es procedirà a la restauració de les marjades. Seguidament es farà una dotació d'infraestructures per a l'ús recreatiu i la creació d'un espai educatiu i un jardí botànic per a escolars que comptarà amb la participació activa d'alumnes i professors.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.