algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Les DOT preveuen un «tutelatge» del Govern sobre les suspensions del CIM

El text aprovat per l'Executiu va entrar ahir al Parlament balear per ser tramitat

Les directrius d'ordenació del territori, que ahir entraren al Parlament de les Illes Balears, dictaminen una «tutela» del Govern sobre la potestat que tenien fins ara els consells insulars per procedir a la suspensió dels instruments de planejament general.

Aquesta mesura, incorporada en la disposició transitòria setzena de les DOT, va ser vista pel socialista, Francesc Quetglas, president de la Comissió Insular d'Urbanisme, com una demostració més de desapoderar de competències el CIM.

La disposició transitòria ordena que els acords de suspensions dels consells hauran d'incorporar «un dictamen del Consell Consultiu de les Illes Balears, el qual analitzarà la causa o causes de la proposta de suspensió i la seva adequació a l'ordenament jurídic, un informe de la Comissió de Coordinació de Política Territorial, sobre l'adequació de la proposta de suspensió al model d'ordenació territorial i el resultat de l'audiència de quinze dies donada als ajuntaments afectats i als interessats, si estan identificats».

D'altra banda, també s'especifica que la causa o causes d'una suspensió feta a proposta de la Comissió d'Urbanisme del Consell «hauran de respondre a l'espera de les competències pròpies de l'administració insular». Quetglas creu que en aquesta especificació s'hi pot manifestar una voluntat de qüestionar contínuament les desclassificacions que faci el Consell de Mallorca, ja que no queda ben determinat a quines competències es refereix la limitació imposada per les directrius d'ordenació del territori.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.