algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
25°

Antich exigirà al Govern la retirada de la llei de turisme per massa burocràtica

Creu que el procediment d'urgència demostra manca de voluntat de consens

El grup parlamentari socialista demanarà la devolució de la llei general de turisme al Govern perquè no ha estat consensuada amb el sector, els sindicats i els partits polítics; a més de modificar l'actual teranyina legislativa i perquè premia l'especulació amb les llicències administratives».

Així ho manifestà ahir el diputat socialista Francesc Antich, pel qual aquesta absència de consens «es contradiu» amb els missatges del president Matas d'intentar arribar a un acord. Antich afirma que el procediment amb què es tramitarà la llei impedirà als grups parlamentaris comptar amb el temps necessaris per estudiar-la amb profunditat».

Segons el candidat socialista a la presidència del Govern, la llei no simplifica sinó que afegeix burocràcia a l'activitat turística; regula únicament els establiments hotelers; deixa per a posterior reglamentació tot allò que fa referència a les segones residències; i no intervé en els problemes socials que generarà la seva aplicació.

Antich destacà la forta incidència que tindrà la llei en l'àmbit laboral, perquè els hotels que es vegin obligats a tancar perquè no s'han modernitzat deixaran molts de treballadors sense feina.

En referència a l'intercanvi de places, opinà que el projecte de llei premia els mals empresaris en possibilitar-los «vendre car allò que no els ha costat res», mentre que aquells que vulguin modernitzar les seves activitats i millorar-ne la qualitat, «hauran de pagar una mena d'impost revolucionari». «En lloc de primar l'activitat, es prima l'especulació amb les llicències administratives», assegurà Antich.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.