nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
27°

Llatinoamericans descendents de balears assistiran a cursos de català

Els 64 joves que pertanyen a diversos casals de les Balears en països d'Amèrica Llatina que arribaren a Palma, es reuneixen en la III Trobada de Joves descendents de les Balears, unes jornades que els permetran aprofundir en les seves arrels, ja que molts d'ells són néts d'emigrants illencs.

L'objectiu d'aquestes jornades és ajudar els participants a l'intercanvi d'experiències útils, per després aplicar-les en els casals, i en el coneixement dels llocs on varen viure els seus avantpassats, explicà el director general de Joventut i Família, Antoni Pastor.

La consellera de Presidència, Rosa Estaràs, indicà, per la seva part, que un altre dels motius de la Trobada és fomentar l'associacionisme juvenil i difondre la cultura i llengua de les Illes a l'Argentina, Cuba, Uruguai, Santo Domingo, Veneçuela i també a Mèxic, on s'acaba d'establir el nou centre, ja que són els països que més emigrants de les Balears varen rebre des de principis de segle.

Durant la seva estada de 15 dies a l'Illa, els participants, d'edats compreses entre els 18 i 29 anys gaudiran de cursos de català i informàtica i assistiran a clases de ball de bot i expressió corporal, a tallers de cuina, conferències sobre conductes de risc i visitaran llocs tan emblemàtics com el monestir de Lluc o les coves del Drac. Estaràs afegí que aquestes trobades amb els descendents dels emigrants mallorquins de principi de segle es realitzen des de 1995 de forma bianual.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.