algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

Matas baixarà els imposts al sòl rústic que es dediqui a ús agrícola

El Grup Popular inclourà l'esmena quan el debat de les DOT arribi al Parlament

Les directrius d'ordenació del territori (DOT), que el Govern lliurarà avui al Parlament per a la seva definitiva aprovació inclouran compensacions fiscals per als propietaris de finques d'ús agrícola comú.

Aquestes propietats han estat sostretes a l'activitat de compravenda amb finalitat immobiliària. Per compensar els propietaris que en mantenguin la vocació primària, el Govern els oferirà a les DOT compensacions fiscals.

Aquesta mesura no s'inclou al text de les DOT que avui entrarà al Parlament sinó que serà introduïda via esmena a través del grup parlamentari popular. La Conselleria d'Economia i Hisenda encara treballava ahir per donar una articulació concreta a aquestes compensacions per als propietaris de finques agrícoles. Una de les possibilitats que es manegen és donar-los sortida a través del 30% per cent de l'IRPF que gestiona directament la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

El president Jaume Matas ha declarat que «les DOT volen crear un sistema integral, un engranatge on les peces orientin la iniciativa privada cap a la reconversió d'allò que tenim...». Les compensacions fiscals són una de les vies per mantenir la vitalitat del sector primari i el valor d'uns sòls que d'altra manera perdrien tot el seu valor.

La desgravació fiscal de les DOT es farà extensiva també al sòl agrícola protegit (Anei).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.