algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
28°

L'aparell del PP dóna suport a les DOT, que divideixen els batles

El Govern es prepara per fer front a les indemnitzacións dels propietaris

El Govern balear està preparat per fer front a les més que previsibles demandes dels propietaris de terrenys urbanitzables que seran desclassificats per les directrius d'ordenació del territori (DOT). Així, a l'hora de fixar la quantia de les indemnitzacions, el Govern es basarà en dos eixos: les actuals sentències del Tribunal Suprem i les valoracions que faran els tècnics de la Comunitat Autònoma.

De moment és una incògnita la inversió econòmica que s'haurà de fer per indemnitzar els propietaris de les 1.500 hectàrees d'urbanitzables que seran desclassificats de manera pràcticament immediata quan s'asprovin les DOT la pròxima primavera. No obstant això, el Consolat de la Mar i la Conselleria de Medi Ambient treballen per un costat sobre els informes dels seus tècnics, que establiran el valor de cada terreny i per l'altra sobre les darreres sentències del Tribunal Suprem, que determinen que en cas de desclassificació les administracions no estan obligades a pagar res més que no sigui el valor dels terrenys i les despeses dels projectes que s'hagin realitzat.

Per tant, són els propis tribunals els que neguen que s'hagi de pagar l'expectativa de negoci o lucre cessant a causa de la desclassificació. Així, malgrat que el Govern establirà unes indemnitzacións «justes» i adaptades al valor real dels terrenys, el cert és que es té per segur que en la majoria dels casos els propietaris acudiran als tribunals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.