algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

El centre històric de la vila «es renta la cara»

Una inversió de 125 milions permetrà fer l'embelliment integral d'una quarta part del nucli urbà

En poc més de sis mesos tot el centre històric de la petita vila de Mancor haurà canviat totalment la seva imatge. El responsable d'aquest espectacular canvi d'imatge serà el pla d'embelliment integral que s'està executant a la part alta que afectarà prop d'una quarta part de tot el nucli urbà.

Tot un grapat de vies es veuran afectades per un projecte que preveu empedrar des de la plaça de Baix fins a les rodalies de la plaça de Dalt, on es troben l'església parroquial i l'Ajuntament, incloent-hi els carres Metge Mateu, Canaleta, Major, Fang i Tomeu Reus. A més, es canviarà tot l'enllumenat públic i se soterrarà tot el cablatge elèctric i telefònic.

Fins al moment gairebé ja s'ha acabat la reforma dels carrerons de darrera l'Ajuntament. Paral·lelament s'ha aixecat tota la plaça de Dalt i el carrer Metge Mateu, que constituirà la primera fase del projecte. En una segona part s'envestirà ja la zona de la plaça de Baix i el carrer Major. Totes aquestes actuacions es complementen amb les ajudes institucionals que es donen per a la restauració de façanes i que pugen a més de 20 milions de pessetes.

Quan les obres estiguin acabades ja s'hi hauran invertit un total de 150 milions aportats per l'Ajuntament i pel Govern balear mitjançant el pla Mirall. Curiosament, aquests doblers quedaran al poble, ja que l'empresa adjudicatària del projecte ha subcontractat les diferents obres a diferents constructors del municipi que han quedat saturats amb aquestes feines.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.