algo de nubes
  • Màx: 31°
  • Mín: 24°
29°

La despesa de farmàcia superà de 523 milions la previsió d'Insalud

Els creixement a les Balears ha estat el segon més alt de l'Estat

La despesa farmacèutica va créixer durant l'any 98 a les Balears per damunt de la mitjana estatal, tot i que un dels objectius de l'Insalud era, precisament, reduir aquest capítol. Mentre que l'increment brut mitjà de l'Etat va ser del 10'5%, a les Illes es va registrar un augment del 12%, segons dades facilitades pel director territorial de l'Insalud balear, Javier Rodrigo de Santos. Un percentatge que situa les Balears com la segona Comunitat Autònoma en creixement de la despesa farmacèutica.

La valoració que el responsable de l'Insalud balear fa d'aquestes xifres és negatiu, tot i que va indicar que de no haver-se aplicat la «medicamentada», l'exercici s'hauria tancat amb un increment del 14%, que encara hauria estat més greu.

El pressupost previst per l'Insalud en aquest capítol per a l'any 98 era de 14.541 milions de pessetes, però quan es tancà l'exercici s'havien gastat 15.064 milions. És a dir, una desviació de 523 milions (3%) sobre la partida prevista. Una quantitat molt preocupant, sobretot si atenem a xifres comparatives com les oferides per Rodrigo de Santos, qui recorda que amb 500 milions es pot construir un centre de salut dels grans.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.