algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
23°

El Conservatori s'inaugurarà el curs que ve amb la categoria de Superior

Les obres van dues setmanes per davant dels terminis prevists

En contra del que es va anunciar fa mig any, el futur Conservatori de Mallorca serà Superior, i no professional com es preveia en un principi. Així ho va anunciar ahir el conseller d'Educació, Manuel Ferrer, el qual va justificar aquest canvi en la reestructuració produïda en els ensenyaments musicals, que fomentaran i garantiran futurs professionals de la música amb la potenciació dels estudis musicals des dels primers nivells educatius.

Per aquest motiu, i després d'haver fet un estudi sobre la demanda, el Govern va decidir que el Conservatori sigui Superior i no Professional, que és la categoria immediatament inferior. Les quatre especialitats superiors que s'impartiran en el centre seran: piano, violí, clarinet i guitarra, que són les més sol·licitades.

D'aquesta manera, el nombre d'alumnes del Conservatori, que en l'actualitat és d'uns 900 a les Illes, s'incrementarà notablement, ja que els que acabin els estudis professionals podran continuar amb els superiors i, fins i tot, hi podrà venir gent de fora.

Ferrer va indicar que les obres del centre duen dues setmanes d'avançament respecte als terminis prevists i que el Conservatori podrà inaugurar-se en el mes d'agost, de manera que estigui operatiu per al proper curs 99-2000.

En aquests moments, les classes del Conservatori s'imparteixen en dues seus provisionals. Per una banda, la secció de música a l'antic edifici de l'ONCE, en la plaça del Bisbe Berenguer de Palou (dels patins). D'altra banda, la secció de dansa, al Palau Prínceps d'Espanya. Fins a l'estiu del 96 totes aquestes activitats tenien lloc a La Misericòdia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.