cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 16°
16°

La UIB intenta pal·liar amb un curs la manca de contractacions de Son Dureta

L'Insalud reconeixerà els crèdits als infermers que facin aquesta acció formativa

Des de fa un parell d'anys, quan arriba l'estiu i Son Dureta enceta l'habitual procés de contractacions per cobrir plantilles, es desferma una polèmica consistent en la no contractació de cap infermer diplomat en la Universitat de les Illes, mentre que els llocs de feina són ocupats per uns altres professionals vinguts de fora i que presenten currículums més complets i amb més crèdits, segons els barems de l'Insalud per a tot el territori estatal. Això provoca, lògicament, la indignació dels professionals de les Illes que han demanat solucions de manera reiterada.

L'any passat, davant d'aquesta reivindicació, l'Insalud balear i la Universitat de les Illes es comprometeren a fer coses sobre la qüestió. En aquest sentit, enguany la UIB, en col·laboració amb la Conselleria de Treball i Formació, impartirà per primera vegada un curs propi d'Especialista Universitari en Infermeria Geriàtrica, que ha estat reconegut per l'Insalud i que reportarà crèdits curriculars als diplomats que el facin, de manera que podran sumar mèrits per optar a una de les places d'estiu a Son Dureta.

L'avantatge dels professionals arribats d'altres comunitats, segons denunciaren l'any passat des del departament d'Infermeria de la UIB, és que gaudeixen d'una oferta formativa més extensa en les seves comunitats d'origen, per la qual cosa presenten més crèdits d'activitats especialitzades, que no poden ser contrarrestats pels que tenen els professionals autòctons per motius de llengua, per exemple. Ara, aquest curs és una primera passa per pal·liar aquestes mancances formatives.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.